دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۶

حرف مردم

آخرین اخبار

ادغام روستای قشلاق و پسرکانلو باعث اتفاقات غیرقابل جبران می شود/ مسئولین از لحاظ وعده وعید کم نیاوردند

کسر خدمت و معافیت فقط شامل این افراد می‌شود

مراسم عزاداری حضرت زهرا (س) با حضور رهبر انقلاب

چرا انقلابی‌ها در برابر توهین‌های احمدی نژاد سکوت کرده‌اند؟

عکس/ لحظه شکار پرنده قره غاز

سرمایه کل کشور چقدر است؟

قرارداد وزارت‌ نیرو با نیروی هوایی سپاه برای بارورسازی ابرها

عکس/ حرم امام رضا (ع) سیاه پوش شد

دفن مواد مخدر در کنار مردگان +عکس

سرقت مسلحانه مشکوک از یک بانک در مشهد

۳ کشته و ۲۰ مصدوم در واژگونی اتوبوس در اتوبان تبریز

آقای روحانی خجالت آور است

عکس/ سقوط مرگبار هلی‌کوپتر امداد

«مجتهد» اطلاعات تازه‌ای از بن سلمان فاش کرد

عکس/ احمد توکلی در تشییع فرزندش

بروجردی: هواپیمای یاسوج بر اساس مشاهدات مردمی سقوط کرده است

۴ وزارتخانه در واردات تخلف کردند

عکس/ محل سقوط هواپیمای تهران_یاسوج

طرح‌های دولت برای اشتغالزایی بی‌اعتبار است

عبور شیک و مجلسی از روحانی/ نظر حزب منحلّه درباره کارنامه نظام

چرا پول ملی بی ارزش شده است؟

عکس/ بارش شدید باران در همدان

گرشاسبی: علاقه‌ای به گرفتن جام مقابل استقلال نداریم

دعوای ترامپ با مشاورش در توئیتر

بدهی سنگین باشگاه قطری به پرسپولیس

عکس/ لحظه شکار پرنده قره غاز

قرارداد وزارت‌ نیرو با نیروی هوایی سپاه برای بارورسازی ابرها

عکس/ برادرزاده دیکتاتور با لباس نظامی رؤیت شد

مرزبانی که اشرار شهیدش کردند+عکس

سرمایه کل کشور چقدر است؟

پرواز مشهد - ایلام در کرمانشاه به زمین نشست  

جلسه بررسی سؤال از رئیس‌جمهور در کمیسیون اقتصادی مجلس آغاز شد

حوزه هنری آذربایجان غربی کارگاه «همسایه خوب» را برگزار می کند

سانس‌های ما را در اختیار سینمای بدنه نگذارید/ شفاف‌سازی شود

۴۰ درصد اراضی شالیزاری شهرستان رودسر شخم زمستانه شد

سقوط ماکرون آغاز شد

۲ شهید گمنام در حوزه علمیه مروی خاکسپاری می شوند

سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی برگرفته از سیره علوی است

برف و باران در جاده‌های ۱۰ استان/ ۵ جاده بسته است

حملات رژیم صهیونیستی به غزه/ مقابله قسام با جنگنده‌های اسرائیل/تصاویر

وزیر صنعت: افزایش نرخ ارز بر تولید داخلی اثر منفی می‌گذارد

یک روز توقف در عمان/برنامه استقلال پس از دیدار لیگ قهرمانان

هراس عادل از یک اتفاق!

توصیه بازیگر سرشناس به هموطنانی که برای سفر به ترکیه و دبی می‌روند/ عکس

نحوه پرداخت بدهی دولت مشخص شد

اتفاق ویژه؛رالی اتومبیلرانی از مشهد تا کربلا

پرواز تهران - یاسوج ناپدید شد

هشدار درباره تخریب دوباره آرامستان تاریخی امامزاده عبدالله (ع)

برف و باران در جاده‌های ۱۰ استان/ ۵ جاده بسته است

حملات رژیم صهیونیستی به غزه/ مقابله قسام با جنگنده‌های اسرائیل/تصاویر

کد خبر: ۱۰۷۴۷۱
تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
پرونده &#۱۷۱;مزرعه پدری&#۱۸۷; در تسنیم‌‌ ــ ۹۳/ یادداشت اختصاصی؛ علی‌کرمی

چند نکته ساده اما مهم تا &#۱۷۱;سم میوه‌ها را نخوریم&#۱۸۷;

منشأ بسیاری از بیماریهای صعب‌العلاج، الگوهای نادرست تغذیه‌ای است. علی کرمی، استاد تمام بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیت الله در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با سموم میوه‌ها و محصولات غذایی را تشریح کرد.
 چند نکته ساده اما مهم تا «سم میوه‌ها را نخوریم» ,

اشاره | الگوی نادرست استفاده و مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی کشور موجب شده این مواد شیمیایی در محمل میوه‌ها و اقلام خوراکی توسط مردم مصرف شود. برخی منابع، سرانه مصرف این سموم را برای هر ایرانی تا 400 گرم هم تخمین زده‌اند. علی کرمی، استادتمام بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیت‌الله در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با این سموم را تشریح کرد. متن یادداشت به این شرح است:

در بسیاری از موارد میوه و سبزیجات به‌دلیل احتمال انواع آلودگیها هنگام تولید در مزرعه، و استفاده از انواع کودهای طبیعی شیمیایی و همچنین سموم دفع آفات و مواد آلوده دیگر، از نظر بهداشتی مناسب نیستند. به همین دلیل هرگز نباید میوه و سبزیجات را بدون شستشوی کامل مصرف کرد، مگر آنکه انسان کاملاً از این جهت مطمئن باشد یا خودش کشت کرده باشد یا در مزرعه کشاورز آشنا عمل‌آوری شده باشد؛ در ادامه ما راهکارهای ساده‌ای را به شما معرفی می‌کنیم تا با رعایت این روشهای ساده، آلودگی‌ها رفع شود و میوه و سبزیجات سالم مصرف کنید؛ روشهای متنوعی برای شستشو و رفع آلودگی‌های سموم و میکروبها تحقیق و بررسی شده است، برای مثال یک گروه از متخصصان در آزمایشی رفع آلودگی میوه‌ها را با روشهای زیر بررسی کرده‌اند.

  1. شستشو با صابون ضدباکتری؛ که متخصصان ایمنی غذا آن را مناسب نمی‌دانند
  2. استفاده از محلول رقیق سرکه؛ یک قسمت سرکه و 3 قسمت آب و بعد شستن با آب
  3. ساییدن با فرچه و شستن با آب ساده

گروه بررسی‌کننده بعد از شستشو از هر دسته از روشهای بالا، تعدادی میوه بصورت نمونه انتخاب کردند و با کشت بر محیطهای کشت گوناگون، رشد میکربها را بررسی کردند. نتیجه بدست آمده بسیار جالب بود: بهترین روش، استفاده از محلول رقیق‌شده سرکه بود که 98 درصد از باکتری‎های موجود در پوست میوه و همچنین بخش اعظم سموم و کودهای شیمیایی را از بین برده بود؛ همچنین تعداد کلونی‎های نتیجه این آزمایش نشان داد که شستن میوه‎ها با فرچه 85 درصد، کمی‎‎کمتر از شستن با آب تنها، باکتری‎ها را از بین می‎برد. 

* یک دستورالعمل ساده

  • اول میوه‎ها و سبزی‎هایی که خراب یا له شده را جدا کنید، زیرا احتمال رشد میکربها در قسمتهای له شده و خراب بیشتر است.
  • نکته بعدی اینکه دقیقاً قبل از خوردن میوه و سبزیجات آن‌ها را بشویید. این محصولات دارای پوشش طبیعی هستند که رطوبت را درون‌شان حفظ می‌کند، شستن آنها این پوشش را از بین می‌برد که موجب می‌شود زودتر پلاسیده شوند.
  • نهایتاً در هنگام شستشو سینک ظرفشویی را به اندازه مقدار میوه آب کرده و یک فنجان سرکه به آن اضافه کنید، طوری که سطح میوه‌ها با این محلول پوشانده شود. 
  • حدود 10 دقیقه به نسبت نوع میوه و سبزی صبر کنید و سپس آنها را با آب سرد بشویید. آب سرد، باقیمانده طعم و بوی سرکه را از بین ‎برده و فرایند شستن را به پایان می‎رساند.
  • برای سبزی‎هایی مانند؛ بروکلی، برگ کاهو و اسفناج که شستشوی آنها کمی سخت‌ است، باید مقدار سرکه کمی بیشتر باشد و حتی می‌توانید برگها را از هم جدا کرده و سپس بشویید.
  • در روش شستشو با سرکه، رنگ آب کمی تیره شده و در عوض سبزی و میوه‌ها جلا پیدا می‌کنند، برق می‌زنند و ماندگاری بیشتری نیز دارند.

* اما چند توصیه

  • قبل و بعد از شستشو و آماده کردن میوه و سبزیهای تازه، دست‎هایتان را 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. این توصیه قدیمی‎‎ هنوز بهترین راه برای پیشگیری از بیماریها است.
  • قبل از پوست کندن میوه و سبزی حتماً آنها را شستشو دهید تا باکتری‎ها از چاقو به میوه یا سبزی منتقل نشوند.
  • سطح کدو، خیار، هویج ، خربزه، طالبی و هندوانه را با فرچه مخصوص خوب تمیز کنید.
  • برگهای بیرونی کلم و کاهو را دور بریزید.
  • ظرفهای شستشو را ضدعفونی کنید. تخته آشپزخانه و سینک را با آب گرم و صابون شستشو دهید، زیرا ممکن است باکتریها در آنها جا خوش کرده باشند.
  • برای بریدن و خردکردن گوشت، میوه و سبزی از چاقوی جداگانه استفاده کنید.
  • دمای سرد از تکثیر بسیاری از باکتری‎های بیماری‎زا جلوگیری می‎کند بنابراین همواره میوه، سبزی و سایر غذاهای فاسدشدنی را در ظرف تمیز دردار در یخچال و در دمای زیر 5 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.

انتهای پیام/*

برچسب ها:



نظر شما
نام:
ایمیل:  
وب سایت:
نظر*: