چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۶

حرف مردم

آخرین اخبار

برگزاری جشنواره رسانه ابوذر در بجنورد/خراسان شمالی باید به محور توسعه تبدیل شود

آلیش کار بجنوردی صاحب گردن آویز برنز رقابت های آسیایی ترکمنستان شد

همایش شیرخوارگان حسینی در بجنورد برگزار می شود

اقامتگاه بوم‌گردی عمو دردی در شهرستان بجنورد افتتاح می شود

مراودات تجاری و فرهنگی خراسان شمالی و ترکیه گسترش می یابد/ پیشنهاد خواهرخواندگی شهرها و ایجاد دهکده گردشگری

گزارش تصویری/ جشن شکوفه ها

سفر بزرگترین آژانس خبری کشور ترکیه به خراسان شمالی

بیشترین پیشنهاد رشوه در پرونده بیمه ایران/از مرتضوی دوری می‌کردم/رضایت جوادی‌فر را قبلاً گرفته بودند

روحانی حامی تراکتور: راه ندادن من به ورزشگاه قانونی نبود!

جیمز ماتیس: علیه کره شمالی گزینه نظامی داریم

توضیح ظریف درباره برگزاری کمیسیون برجام

ضرورت پالایش محتوای فضای مجازی

حدیث روز/ سخن امام علی(ع) درباره سعادت مجاهدان در راه خدا

مردم با شعر بیگانه شده اند/ سعی کرده­ ام اشعارم سرچشمه معارف اهل بیت باشد

نرخ سود میانگین تسهیلات اشتغال فراگیر ۱۵ درصد است/صرف ۱۵۰۰ میلیارد اعتبار برای کاهش نرخ تسهیلات

تصمیمی سرنوشت‌ساز برای دریاچه ارومیه؛ کشاورزان، تورلیدر شوند

مواد سمی «تاتو» به سیستم ایمنی آسیب می رساند

نوید محمدزاده: استقلال درحال نابودی است، به دادش برسید!

روش شناسی برگردان تصویرهای استعاری صحنه های قیامت در قرآن

عکس/ ساعت رهبرانقلاب

کشف خودروی مشکوک به بمب گذاری نزدیک منزل پدری شهید حججی

نقش پروبیوتیک ها در درمان سرطان روده

چرا در کوران تهاجم فرهنگی در خوابیم؟/موانع کلیدی دینداری و اخلاق‌مداری در جامعه

انتقاد از تعیین شرط سن برای ساختمان در پرداخت تسهیلات مسکن

نشست ویژه مجلس برای بررسی تخلف یارانه‌ای دولت

پایان توهم در بازار بدهی

برگزاری 900 عنوان برنامه هفته دفاع مقدس در شهرستان بجنورد

به خطر افتادن منافع برخی با افزایش مالیات/ مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت افزایش یابد

کودکانی که به مهر نمی‌رسند/۳۲۷ هزار کودک محروم از تحصیل در پایتخت

درخواست مستندسازان از دبیر جشنواره فجر چه بود؟

کتاب «قدرت ذهن» برای کودکان منتشر شد

خاطره ویشکا آسایش از سیلی زدن به عطاران

رایزنی برای حل مشکل پرسپولیس درصورت صعود به فینال لیگ قهرمانان/ لغو دیدار هفته هفتم سرخپوشان

کمبود آب شرب در شهرستان‌های اطراف سد زاینده‌رود

بیش از ۷۰ درصد زنان سرپرست خانوار شغل مناسبی ندارند/ زن‌ها سرپرست ۱۲درصد خانواده‌ها

وزارت کشور خواستار برپایی هرچه باشکوه‌تر هفته‌ ملی کودک شد

۲۰۰ هزار زن زیر ۴۵ سال زندگی مجردی دارند

آلمانها و سوییسی‌ها خریدار اسناد خزانه اسلامی در ایران/ سوغات هندی‌ها برای بازار سرمایه ایران

تقلب امارات و اسپانیا در طلای سرخ ایرانی

دام فضای مجازی، پیش پای کودکان

راز طول عمر آیت الله جنتی از زبان علی جنتی/یک برادر ناتنی دارم/نمیدانم قبر برادر معدومم کجاست

نگاه فرهنگی و تغییر سبک زندگی عامل اصلی وضعیت جمعیتی کشور است

خواستگار سابق عامل مزاحمت در فضای مجازی

قرائت چهار گزارش کمیسیون نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ در صحن مجلس

عکس/ اصفهان نصف جهان ولی اصلاح طلبان کل جهان

شنیدن ندای &#۱۷۱;هل من ناصر&#۱۸۷; ارباب و دفاع عباس گونه از حریم حضرت زینب(س)

احتمال مرگ زودرس با نشستن بیشتر از ۱۳ ساعت در روز/راهکار ساده نجات را بخوانید

پایمال کنندگان حقوق بشر به عضویت شورای حقوق بشر در می آیند

(تصاویر) بازگشت زندگی به "دیرالزور"

وضعیت اسفناکی در اردوگاه‌های پناهندگان میانماری در بنگلادش حاکم است

کد خبر: ۱۰۷۴۷۱
تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
پرونده &#۱۷۱;مزرعه پدری&#۱۸۷; در تسنیم‌‌ ــ ۹۳/ یادداشت اختصاصی؛ علی‌کرمی

چند نکته ساده اما مهم تا &#۱۷۱;سم میوه‌ها را نخوریم&#۱۸۷;

منشأ بسیاری از بیماریهای صعب‌العلاج، الگوهای نادرست تغذیه‌ای است. علی کرمی، استاد تمام بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیت الله در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با سموم میوه‌ها و محصولات غذایی را تشریح کرد.
 چند نکته ساده اما مهم تا «سم میوه‌ها را نخوریم» ,

اشاره | الگوی نادرست استفاده و مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی کشور موجب شده این مواد شیمیایی در محمل میوه‌ها و اقلام خوراکی توسط مردم مصرف شود. برخی منابع، سرانه مصرف این سموم را برای هر ایرانی تا 400 گرم هم تخمین زده‌اند. علی کرمی، استادتمام بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیت‌الله در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با این سموم را تشریح کرد. متن یادداشت به این شرح است:

در بسیاری از موارد میوه و سبزیجات به‌دلیل احتمال انواع آلودگیها هنگام تولید در مزرعه، و استفاده از انواع کودهای طبیعی شیمیایی و همچنین سموم دفع آفات و مواد آلوده دیگر، از نظر بهداشتی مناسب نیستند. به همین دلیل هرگز نباید میوه و سبزیجات را بدون شستشوی کامل مصرف کرد، مگر آنکه انسان کاملاً از این جهت مطمئن باشد یا خودش کشت کرده باشد یا در مزرعه کشاورز آشنا عمل‌آوری شده باشد؛ در ادامه ما راهکارهای ساده‌ای را به شما معرفی می‌کنیم تا با رعایت این روشهای ساده، آلودگی‌ها رفع شود و میوه و سبزیجات سالم مصرف کنید؛ روشهای متنوعی برای شستشو و رفع آلودگی‌های سموم و میکروبها تحقیق و بررسی شده است، برای مثال یک گروه از متخصصان در آزمایشی رفع آلودگی میوه‌ها را با روشهای زیر بررسی کرده‌اند.

  1. شستشو با صابون ضدباکتری؛ که متخصصان ایمنی غذا آن را مناسب نمی‌دانند
  2. استفاده از محلول رقیق سرکه؛ یک قسمت سرکه و 3 قسمت آب و بعد شستن با آب
  3. ساییدن با فرچه و شستن با آب ساده

گروه بررسی‌کننده بعد از شستشو از هر دسته از روشهای بالا، تعدادی میوه بصورت نمونه انتخاب کردند و با کشت بر محیطهای کشت گوناگون، رشد میکربها را بررسی کردند. نتیجه بدست آمده بسیار جالب بود: بهترین روش، استفاده از محلول رقیق‌شده سرکه بود که 98 درصد از باکتری‎های موجود در پوست میوه و همچنین بخش اعظم سموم و کودهای شیمیایی را از بین برده بود؛ همچنین تعداد کلونی‎های نتیجه این آزمایش نشان داد که شستن میوه‎ها با فرچه 85 درصد، کمی‎‎کمتر از شستن با آب تنها، باکتری‎ها را از بین می‎برد. 

* یک دستورالعمل ساده

  • اول میوه‎ها و سبزی‎هایی که خراب یا له شده را جدا کنید، زیرا احتمال رشد میکربها در قسمتهای له شده و خراب بیشتر است.
  • نکته بعدی اینکه دقیقاً قبل از خوردن میوه و سبزیجات آن‌ها را بشویید. این محصولات دارای پوشش طبیعی هستند که رطوبت را درون‌شان حفظ می‌کند، شستن آنها این پوشش را از بین می‌برد که موجب می‌شود زودتر پلاسیده شوند.
  • نهایتاً در هنگام شستشو سینک ظرفشویی را به اندازه مقدار میوه آب کرده و یک فنجان سرکه به آن اضافه کنید، طوری که سطح میوه‌ها با این محلول پوشانده شود. 
  • حدود 10 دقیقه به نسبت نوع میوه و سبزی صبر کنید و سپس آنها را با آب سرد بشویید. آب سرد، باقیمانده طعم و بوی سرکه را از بین ‎برده و فرایند شستن را به پایان می‎رساند.
  • برای سبزی‎هایی مانند؛ بروکلی، برگ کاهو و اسفناج که شستشوی آنها کمی سخت‌ است، باید مقدار سرکه کمی بیشتر باشد و حتی می‌توانید برگها را از هم جدا کرده و سپس بشویید.
  • در روش شستشو با سرکه، رنگ آب کمی تیره شده و در عوض سبزی و میوه‌ها جلا پیدا می‌کنند، برق می‌زنند و ماندگاری بیشتری نیز دارند.

* اما چند توصیه

  • قبل و بعد از شستشو و آماده کردن میوه و سبزیهای تازه، دست‎هایتان را 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. این توصیه قدیمی‎‎ هنوز بهترین راه برای پیشگیری از بیماریها است.
  • قبل از پوست کندن میوه و سبزی حتماً آنها را شستشو دهید تا باکتری‎ها از چاقو به میوه یا سبزی منتقل نشوند.
  • سطح کدو، خیار، هویج ، خربزه، طالبی و هندوانه را با فرچه مخصوص خوب تمیز کنید.
  • برگهای بیرونی کلم و کاهو را دور بریزید.
  • ظرفهای شستشو را ضدعفونی کنید. تخته آشپزخانه و سینک را با آب گرم و صابون شستشو دهید، زیرا ممکن است باکتریها در آنها جا خوش کرده باشند.
  • برای بریدن و خردکردن گوشت، میوه و سبزی از چاقوی جداگانه استفاده کنید.
  • دمای سرد از تکثیر بسیاری از باکتری‎های بیماری‎زا جلوگیری می‎کند بنابراین همواره میوه، سبزی و سایر غذاهای فاسدشدنی را در ظرف تمیز دردار در یخچال و در دمای زیر 5 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.

انتهای پیام/*

برچسب ها:



نظر شما
نام:
ایمیل:  
وب سایت:
نظر*: